ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«THE ATHENS SINGERS» ερμηνεύουν “ACIS & GALATEA” – HANDEL
υπό τη διεύθυνση του ΡΟΤΖΕΡ ΤΙΛΛΥ
με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΙΑΤΣΑΡΑ και τη ΒΑΛΕΡΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ


Η χορωδία “The Athens Singers” σας προσκαλεί στο Πασχαλινό κοντσέρτο της την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 στο θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», Φρυνίχου 14 στις 20:30, στην Πλάκα.
Το έργο που παρουσιάζει εφέτος είναι επιλεγμένο όπως πάντα από τον μαέστρο της Roger TILLEY, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της  χορωδίας εδώ και 3 χρόνια. Η χορωδία “The Athens Singers” αποτελείται από μέλη διαφορετικών εθνικοτήτων (Αγγλία, Φιλιππίνες, Γερμανία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Ελλάδα, Νορβηγία, Γαλλία, Ολλανδία) και δραστηριοποιείται μουσικά στην Αθήνα από το 1968 παρουσιάζοντας ανελλιπώς 3 με 4 κοντσέρτα ετησίως  με ιδιαίτερη πάντα έμφαση στο Πασχαλινό.
Υπό τη διεύθυνση του Ρότζερ Τίλλυ η χορωδία έχει εμπλουτιστεί με ερμηνευτές όπως οι σοπράνο Βάλερι Θαλασσινού και Heather Heliger και τενόρους και μπάσους  όπως ο Κωνσταντίνος Παλιατσάρας και Σταύρος Νικολάου οι οποίοι συνοδεύουν τη χορωδία στα μουσικά της ταξίδια με συνέπεια και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις ολοένα κι αυξανόμενες μουσικές απαιτήσεις των έργων που επιλέγονται.

Στο φετινό κοντσέρτο ο Ρότζερ Τίλλυ προσκαλεί τον παλιό του φίλο και συνάδελφο κ. Παλιατσάρα (ο κ. Τίλλυ τραγούδησε το “Acis & Galatea” μαζί με τον κ. Παλιατσάρα το 1985 για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, εκείνη ήταν κι η πρώτη παρουσίαση αυτού του έργου στη Ελλάδα!) να ερμηνεύσει τον ρόλο του Άκι ενώ στο πλευρό του στον ρόλο της Γαλάτειας  η κα. Βάλερι Θαλασσινού, Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνος με ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες.

Μαζί τους θα βρίσκονται και οι Πάνος Λαμπρίδης, Νίκος Καραγκιαούρης ενώ η ολιγομελής ορχήστρα που θα συνοδεύει τους ερμηνευτές και τη χορωδία αποτελείται από μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας με διαρκή συμμετοχή στις σημαντικότερες παραστάσεις κλασσικής μουσικής της Πρωτεύουσας.
Τα κοστούμια της παράστασης τα έχει επιμεληθεί η  Helena Mikeli ενώ το πόστερ της εκδήλωσης  το φιλοτέχνησε ο ΙΩΝ.
Περισσότερα για τη χορωδία “The Athens Singers” και βίντεο από τις παραστάσεις  τους στην ιστοσελίδα του κ. Roger Tilley: www.ionportraits.gr/mrtilley
Περισσότερα για τον κ. Παλιατσάρα στο youtube.com και facebook.com
Περισσότερα για τον ΙΩΝ στην ιστοσελίδα: www.ionportraits.gr

“ACIS & GALATEA/HANDEL” – The Athens Singers
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Roger Tilley
ΣΟΛΙΣΤΕΣ: Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Βάλερι Θαλασσινού, Πάνος Λαμπρίδης, Νίκος Καραγκιαούρης

- Για μια παράσταση μόνο! -